Eperkrémleves tejszínnel illetve narancslével


Itt az eper szezon és végre saját termésből süthetek-főzhetek.
Kedvenc gyümölcsöm, ezért sok mindent szoktam belőle készíteni, főleg desszerteket, de levest is.

Isteni finom így tavasszal a friss eperből készült krémleves. 
Másik nagy előnye, hogy főzés nélkül, szinte 5-10 perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók:
50-60 dkg eper
5 dl hideg tej
2 dl habtejszín
3 ek méz
2-3 ek cukor
2 vaníliás cukor
fahéj

Elkészítése:
Az epret lecsumázom, megmosom. 10 dkg-nyit félrerakok a többit turmixgéppel pépesre turmixolom, majd hozzáadom a tejet, tejszínt, mézet, cukrot (ezt ízlés szerint, függ a gyümölcs édességétől is) és együtt még tovább turmixolom.  Ízesítem vaníliás cukorral, pici fahéjjal.
Hűtőbe rakom, tálalásnál beledarabolom a félrerakott epret, tejszínhabbal díszítem.

Lányom unszolására narancslével is elkészítettem. A tej helyett 0,5 l rostos narancslét öntöttem hozzá. Így is nagyon finom, egy kicsit talán pikánsabb, savanykásabb ízű, kifejezetten jó hűsítő lehet nagy melegben.

Megjegyzések

  1. Nagyon guszta, és én nagyon szeretem!!! Most kicsit irigykedem a saját epredre, na de csak egy kicsit.:)))
    Nálunk egyre drágább, a hétvégén már 1500 forintba került egy kiló.:(

    VálaszTörlés
  2. Imádom az eperlevest! Kérhetek? :))

    Nálunk is most kezd érni az eper, csak legyen jó idő rá. :)

    VálaszTörlés
  3. Gizi köszönöm szépen!
    Tényleg jó drága, így még jobban örülök a saját termésnek:-)

    Bianka! Nagyon finom, csak ajánlani tudom!

    Egycsipet szívesen megkínálnálak!
    Remélem felétek sem volt jég, szerencsére itt sem!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta