Charlotte szelet



A minap vendégeket vártunk. Szerettem volna valami különleges sütivel előrukkolni, valami olyannal amit még nem készítettem. De semmi ötletem nem volt. A  bevásárlásra is úgy indultam el, hogy teljesen tanácstalan voltam. Így mikor bementünk a Tescoba gondoltam szétnézek a süteményes pultnál, hátha találok valami kedvemre valót. Ott láttam meg ezt a szelet sütit, ami nagyon megtetszett. Gondoltam megpróbálkozom otthon vele én is. Hát ez sült ki belőle.

Hozzávalók:
2 db 4 tojásos piskóta
házi baracklekvár
Krémhez:
1,2 l tej
2 cs eperpuding
2 cs csokipuding
8 ek cukor
1l Hulala


Elkészítése
Szükség van hozzá 2 piskóta laphoz, amelyet 4 - 4 tojásból a szokott módon készítem el. Az egyiket gáztepsiben, a másikat a normál méretű tepsiben sütöm ki. 
Ami a gáztepsiben sűlt  keresztbe és hosszába is ketté vágom és megkenem baracklekvárral. Így kapok 4 piskótatekercset.  (Ebből egy tekercs feleslegessé is válik, a családom legnagyobb örömére, mert azt azonnal elfogyaszthatta.)
Az epres és a csokis pudingot külön külön 6 dl tejben, 4 ek cukorral megfőzöm. 
Mikor kihűlt hozzákeverem a pudingokhoz a fél-fél l kemény habnak felvert Hulala tejszínt.
Végül összeállítom a sütit: a normál méretű tepsiben sült piskótát kettévágom. Megkenem az eperpuding felével, majd erre keresztbe rászabom a tekercseket, aminek a közét csokipudinggal megkenem, majd jöhet a maradék eperpuding. Ezt befedem a piskótával, amit csokimázzal vonok be.
Csokimáz készítése: 5 ek porcukrot, 5 dkg vajat, 3 ek kakaóport és 3 ek forró vizet vízgőz fölött megolvasztok és ezt én egy kicsit hűlni hagyom úgy kenem a süti tetejére.

Jó kis adag lett belőle, szinte 2 tepsi süteménynek megfelelő. Finom lett,  elfogyott!!!


Megjegyzések

  1. Nagyon guszta! Mindenképpen kipróbálom! Már el is mentettem a receptet! :)

    VálaszTörlés
  2. Én is szoktam nézni a sütis pultot!
    Guszta lett a sütikéd!:)

    VálaszTörlés
  3. Ez hasonló mint a fekete rózsa!:)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen lányok. Nagyon finom is volt, mert a csoki és az eper puding + a baracklekvár nagyon jól harmonizáltak egymással!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta