Pacalpörkölt
A pacalt lehet szeretni és nem szeretni, hát mi az első kategóriába tartozunk, mert az egész család nagy kedvence. Más országokban is rajonganak érte (pl. Franciaország, Olaszország), de pörköltes változata a magyar konyha egyik legjellegzetesebb étele. Pacalpörkölt elkészítése azonban igen hosszadalmas, ezért nagyobb adagnak érdemes neki fogni, és még finomabb is, ha egyszerre többet készítünk. Általában nagyobb alkalmakra (szülinapra, névnapra vagy nagyobb vendégségre) szoktam készíteni - most legutoljára nagylányom szülinapjára. Hozzávalók: 1 kg pacalhoz írom le 20-25 dkg vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 5-6 dkg zsír 1 kk őrölt kömény 1 kk bors 20 g pirosarany 1 ek fűszerpaprika 1 kk erős fűszerpaprika fél fehér paprika fél paradicsom Elkészítése: A pacal abálása: először is a hentesnél veszek szép, előmosott pacalt (1 főre kb. 30 dkg-ot számolok). Ezt otthon gondosan megtisztítom (széleit ha kell ledarabolom), még egy ...
Boldog ÚJ Évet Kívánok!
VálaszTörlésBoldog és Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánok
VálaszTörlésNagyon boldog és sikerekben gazdag új esztendőt kívánok Neked és a Családodnak! :-DDD
VálaszTörlésNagyon boldog új évet kívánok nektek és családjaitoknak!
VálaszTörlésBoldog Új Évet kívánok!
VálaszTörlésBoldog Új Évet kivánok!!!
VálaszTörlésKöszönjük és mindenkinek minden jót kívánunk mi is az új évben!
VálaszTörlésBoldog új évet!!!
VálaszTörlésNagyon boldog és sikerekben gazdag új esztendőt kívánok
VálaszTörlés