Vasárnap ünnepeltük férjem születésnapját, arra készítettem el a borjúpörköltet. Szaftja sűrű, ízletes, egyszóval tökéletes. Legközelebb is így sikerüljön leírom a receptjét. Hozzávalók: 2 kg borjúhús 30 dkg-nyi vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma Füstölt szalonna 10 dkg-nyi + 2 ek zsír (vagy 10 dkg-nyi zsír) 1 db nagyobb fehér paprika 2 db paradicsom (vagy 5 dkg paradicsompüré) 2 evőkanál törött pirospaprika só ízlés szerint, 2 kiskanál bors, 1/2 kiskanál őrölt kömény, 1 kk majoranna Vörösbor jobb fajta száraz 1dl-nyi (opcionális) Piros arany 1 evőkanál (opcionális) Elkészítése: Legelőször feldarabolom a szalonnát, vöröshagymát, fokhagymát, paprikát. A paradicsomot forró vízbe mártom, lehúzom a héját, majd feldarabolom. A szalonnát zsírjára sütöm, hozzáadok 1-2 ek-nyi zsírt és a vöröshagymát kissé megdinsztelem benne. A feldarabolt fokhagymát is hozzáadom, de ezzel csak kb.1 percig pirítom. Rárakom a borjú húst és fehéredésig pirítom. Lehúzom a tűzről és belek...
Imádom a velőt, az ilyen kenőkés változata pedig tényleg nyerő. :)
VálaszTörlésEgy jó kis velős pirítós jöhet reggelire:)
VálaszTörlésMost nyelek nagyokat
VálaszTörlésThrini ezzel én is így vagyok, nálam is nyerő...
VálaszTörlésCsaládi tűzhely, Bianka már küldöm is, bár már csak vacsorára tudom:)))
Szuper!! Szuper!! Én is nagyon imádom, és pont így készítem el. Na most jó nagyokat nyelek.:))
VálaszTörlésGizi köszönöm, szívesen megkínáltalak volna...:)
VálaszTörlés