Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Lekvárral illetve mákkal töltött kuglófKezdek egyre jobban belejönni a kuglóf sütésbe. A minap is készitettem két kuglófot.

Hozzávalók a 2 kuglófhoz (egyhez fele adag kell)

1 kg liszt

5 dkg élesztő
6 dl langyos tej

10 ek cukor

2 db tojássárga
1citrom reszelt héja
2 cs vaníliás cukor
10 dkg olvasztott vaj

2 csipet só

2 ek holland kakaópor

Töltelék:
10-15 dkg darált mák amibe 1 citromlevét csepegtetek
10 dkg sütés álló lekvár

Két kuglófot sütök úgy, hogy a hozzávalók feléből a fehér, a másik feléből a kakaópor hozzáadásával a barna tésztát készítem el.
Fehér tészta: fele adag lisztből, tejből, élesztőből és cukorból kovászt készítek, amit a dagasztógépbe felfuttatok. Majd a többi fele hozzávalóval együtt 20 percig dagasztatom. Lisztezett deszkán hagyom megkelni. 
Közben elkészítem a barna tésztát is ugyan ezzel a módszerrel. A kakaóport a liszt előtt szórom bele, hogy mikor dagaszt ne porolja össze vele az egész gépet. Majd ezt is hagyom megkelni. 
Utána kettőbe veszem a barna és a fehér tésztát is. Így kapok 4 cipót. A fehéreket kinyújtom téglalap alakúra és megtöltöm az egyiket a mákkal a másikat a lekvárral. Feltekerem őket.
A barna tésztákat rudakká sodrom. Majd összecsavarom a fehéret a barnával és egy-egy kivajazott, lisztezett kuglófformába rakom. 
Így is jó félórát kelesztem, majd közép meleg sütőben 45-50 percig sütöm.
A kisült kuglófokat a formával együtt megfordítom, egy tálcára borítom és a formában hagyom kihűlni.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...