Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Lekvárral illetve mákkal töltött kuglófKezdek egyre jobban belejönni a kuglóf sütésbe. A minap is készitettem két kuglófot.

Hozzávalók a 2 kuglófhoz (egyhez fele adag kell)

1 kg liszt

5 dkg élesztő
6 dl langyos tej

10 ek cukor

2 db tojássárga
1citrom reszelt héja
2 cs vaníliás cukor
10 dkg olvasztott vaj

2 csipet só

2 ek holland kakaópor

Töltelék:
10-15 dkg darált mák amibe 1 citromlevét csepegtetek
10 dkg sütés álló lekvár

Két kuglófot sütök úgy, hogy a hozzávalók feléből a fehér, a másik feléből a kakaópor hozzáadásával a barna tésztát készítem el.
Fehér tészta: fele adag lisztből, tejből, élesztőből és cukorból kovászt készítek, amit a dagasztógépbe felfuttatok. Majd a többi fele hozzávalóval együtt 20 percig dagasztatom. Lisztezett deszkán hagyom megkelni. 
Közben elkészítem a barna tésztát is ugyan ezzel a módszerrel. A kakaóport a liszt előtt szórom bele, hogy mikor dagaszt ne porolja össze vele az egész gépet. Majd ezt is hagyom megkelni. 
Utána kettőbe veszem a barna és a fehér tésztát is. Így kapok 4 cipót. A fehéreket kinyújtom téglalap alakúra és megtöltöm az egyiket a mákkal a másikat a lekvárral. Feltekerem őket.
A barna tésztákat rudakká sodrom. Majd összecsavarom a fehéret a barnával és egy-egy kivajazott, lisztezett kuglófformába rakom. 
Így is jó félórát kelesztem, majd közép meleg sütőben 45-50 percig sütöm.
A kisült kuglófokat a formával együtt megfordítom, egy tálcára borítom és a formában hagyom kihűlni.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...