Kiemelt bejegyzés

Zöldséges hús pennével

 Hozzávalók: Pulykamell, vagy bármilyen sovány hús gomba zöldségfélék ( pl. borsó, sárgarépa, brokkoli) 1 fej vöröshagyma 1 ...

Micimackó torta


Középső gyermekem sem maradhat ki, ha már a kicsi és a nagy kapott tortát, így Botikámnak is készítettem egyet. Bevallom ennek a tortának az elkészítése az én fantáziámat is izgatta, így könnyen rábeszéltem magam a harmadik torta sütésére. Mivel vendégeket hívtunk, így nem féltem, hogy esetleg ránk marad a sok édesség (még ilyen nálunk nem volt).

 Hozzávalók:
10 tojásos vizes piskóta
Krémhez:
8 dl tej
2 cs eperpuding
10 ek cukor
20 dkg vaj
Bevonó:
50 dkg háztartási keksz
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 császárkörte aroma
piros festék
kakaópor

Elkészítése:
A piskótát gáztepsiben sütöm ki két adagban (a tésztát a vizespiskóta alapreceptje alapján arányosan növelve a hozzávalókat készítem el: 10 tojás, 45 dkg cukor, 50 dkg liszt, 20 ek.víz, 10 ek. olaj, 2 sütőpor). 


A testhez 4-szer 12 cm-es karikákat vágok ki. A fejhez 2-szer 8 cm-es karika pogácsa szaggatóval, plussz egy 8 cm-es, de ahhoz szabok egy kis orr részt is, amit középre teszek az összeállításnál.


A krémet is elkészítem: a pudingot megfőzöm, majd mikor kihűlt  hozzákeverem a habosra kikevert vajat. Ezzel a krémmel megkenem a "pogácsáimat". Egymásra pakolom őket és kekszmasszával vonom be:


A kekszmassza elkészítése: margarint felolvasztom, összekeverem a darált keksszel a porcukorral a császárkörte aromával és annyi tejjel, hogy jól formázható legyen. Kb 1/3 részhez piros festéket is keverek. Ebből készül a maci pólója. Egy kisadaghoz pedig kakaóport. Ezzel a csupor van bevonva. Amit az 5 cm-es pogácsaszaggatóval szaggatok ki. Ezt is ugyanúgy megtöltöm.  A lábak és a kezek is megvannak töltve krémmel, majd kívülről bevonva. A kéz fogpiszkálóval van felerősítve. A szem és az orr csokigyurmából készül.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...