Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Micimackó torta


Középső gyermekem sem maradhat ki, ha már a kicsi és a nagy kapott tortát, így Botikámnak is készítettem egyet. Bevallom ennek a tortának az elkészítése az én fantáziámat is izgatta, így könnyen rábeszéltem magam a harmadik torta sütésére. Mivel vendégeket hívtunk, így nem féltem, hogy esetleg ránk marad a sok édesség (még ilyen nálunk nem volt).

 Hozzávalók:
10 tojásos vizes piskóta
Krémhez:
8 dl tej
2 cs eperpuding
10 ek cukor
20 dkg vaj
Bevonó:
50 dkg háztartási keksz
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 császárkörte aroma
piros festék
kakaópor

Elkészítése:
A piskótát gáztepsiben sütöm ki két adagban (a tésztát a vizespiskóta alapreceptje alapján arányosan növelve a hozzávalókat készítem el: 10 tojás, 45 dkg cukor, 50 dkg liszt, 20 ek.víz, 10 ek. olaj, 2 sütőpor). 


A testhez 4-szer 12 cm-es karikákat vágok ki. A fejhez 2-szer 8 cm-es karika pogácsa szaggatóval, plussz egy 8 cm-es, de ahhoz szabok egy kis orr részt is, amit középre teszek az összeállításnál.


A krémet is elkészítem: a pudingot megfőzöm, majd mikor kihűlt  hozzákeverem a habosra kikevert vajat. Ezzel a krémmel megkenem a "pogácsáimat". Egymásra pakolom őket és kekszmasszával vonom be:


A kekszmassza elkészítése: margarint felolvasztom, összekeverem a darált keksszel a porcukorral a császárkörte aromával és annyi tejjel, hogy jól formázható legyen. Kb 1/3 részhez piros festéket is keverek. Ebből készül a maci pólója. Egy kisadaghoz pedig kakaóport. Ezzel a csupor van bevonva. Amit az 5 cm-es pogácsaszaggatóval szaggatok ki. Ezt is ugyanúgy megtöltöm.  A lábak és a kezek is megvannak töltve krémmel, majd kívülről bevonva. A kéz fogpiszkálóval van felerősítve. A szem és az orr csokigyurmából készül.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...