Epres, túrókrémes torta


Ehhez a tortához csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy isteni finom!!! Elkészítése egy kicsit macerás ugyan - de megéri, úgyhogy érdemes vele bajlódni!:)
Két ismerősömnek is sütöttem már, de mindkettő el volt tőle ragadtatva. Nem csak eperrel, hanem málnával, szederrel vagy más gyümölccsel is elkészíthető.

Hozzávalók:
4 tojásos vizes piskóta (4 tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 4 dkg kakaópor, 8 ek víz, 8 ek. olaj, 1 sütőpor)


eperkrémhez:
25 dkg eper
4 dl epres joghurt
2 ek zselatin
2 ek cukor

túrókrémhez:
50 dkg túró
8 ek porcukor
1 citrom reszelt héja
2 cs vaníliás cukor
5 dl tejszín (hulala)
eperdzsem


eperzseléhez:
2 dl eperszörp
1 cs zselatin
2 dl víz

Sütök egy 4 tojásos vizes piskótát és kettőbe vágom. Az egyiket visszateszem a sütőformába (26 cm-es). 

Az eperkrémet elkészítem. A joghurthoz hozzákeverem a zselatint és a cukrot, lassú tűzön addig melegítem, míg a zselatin elolvad. Kicsit hagyom hűlni, majd hozzákeverem a kemény habnak felvert tejszín felét. Ennek a joghurtos krémnek a felét ráöntöm a tortaformába tett piskótára, az eper felét rárakom, majd erre ráöntöm a többi joghurtos krémet. A maradék epret rápakolom és így legalább egy órát berakom a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Közben elkészítem a túrókrémet. A túróhoz hozzákeverem a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a maradék felvert tejszínt. A másik lapot megkenem eperdzsemmel és rákenem a túrótölteléket (hagyok valamennyit a díszítéshez). Ezt is berakom a hűtőbe. 

Mikor az eperkrém már kellőképpen megdermedt eperzselét készítek rá. A vízben feloldom a zselatint és hozzáöntöm az eperszörpöt. Ezt összemelegítem, kihűtöm és még mielőtt teljesen megdermedne az eperkrémre öntöm. Berakom dermedni a hűtőbe.

Mikor kész körbevágom a joghurt krémesnek a szélét és lecsatolom róla a tortaformát. A túrókrém tetejét megkenem eperdzsemmel és rárakom a joghurtos krémes piskótát. A tetejét és oldalát a maradék túrókrémmel díszítem. Fogyasztásig hűtőbe rakom.


Megjegyzések

  1. Hát ez profi munka! Gratulálok. :)

    VálaszTörlés
  2. Szép, dekoratív tányérkán egy feltűnő, csábító, mennyei tortaszelet pihen...

    VálaszTörlés
  3. Csodaszép, és biztos nagyon fincsi is!!!

    VálaszTörlés
  4. Ha olyan finom, mint amilyen szép...bár ebben nem kételkedem.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta