Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Fokhagyma krémleves graham cipóban



Isteni finom ez a krémleves, hasonlót már készítettem régebben, de valahogy mostanában feledésbe merült. A lányom is igen furcsa képet vágott mikor megkérdeztem, hogy kérsz-e fokhagymakrém levest, csak azt válaszolta - hát.......na jó megkóstolom. De aztán pillanatok alatt elfogyott, azt hiszem sűrűbben el fogom készíteni. Ezt a receptet Edónál láttam.

Hozzávalók: 
12 gerezd duci fokhagyma
1 ek liszt
2 db közepes burgonya
1,5 l húsleves alaplé (esetleg 2 db  húsleves kockával helyettesíthetjük)
2 dl főzőtejszín
só, bors
csipet őrölt szerecsendió
10 dkg-nyi reszelt sajt
újhagyma

Cipókat vehetünk is, de én úgy sütöttem a következő recept szerint, annyi különbséggel, hogy 30 dkg graham lisztet,  10 dkg rozs lisztet és 10 dkg  fehér lisztet használtam.

A fokhagymákat megpucolom, feldarabolom és kevés olajon kissé megpirítom. Hozzáadom a lisztet és állandóan kevergetve tovább pirítom egy kicsit, majd felöntöm a húsalaplével. 
A krumplit megpucolom, felkockázom és a leveshez adom. Sózom, borsozom, megszórom egy kis szerecsendióval. Mikor a krumpli is megpuhult leveszem a levest a tűzről és botmixerrel pürésítem. 
Végül a kevés meleg levessel összekevert tejszínt hozzáadom, összeforralom. 

A kisült cipók belsejét kivájom és a meleg levest ebben tálalom. Tetejét megszórom reszelt sajttal, darabolt újhagymával díszítem. 
Ha a cipók már kihűltek érdemes egy kicsit a sütőbe visszarakni, hogy a levest ne hűtse le.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...