Fokhagyma krémleves graham cipóban



Isteni finom ez a krémleves, hasonlót már készítettem régebben, de valahogy mostanában feledésbe merült. A lányom is igen furcsa képet vágott mikor megkérdeztem, hogy kérsz-e fokhagymakrém levest, csak azt válaszolta - hát.......na jó megkóstolom. De aztán pillanatok alatt elfogyott, azt hiszem sűrűbben el fogom készíteni. Ezt a receptet Edónál láttam.

Hozzávalók: 
12 gerezd duci fokhagyma
1 ek liszt
2 db közepes burgonya
1,5 l húsleves alaplé (esetleg 2 db  húsleves kockával helyettesíthetjük)
2 dl főzőtejszín
só, bors
csipet őrölt szerecsendió
10 dkg-nyi reszelt sajt
újhagyma

Cipókat vehetünk is, de én úgy sütöttem a következő recept szerint, annyi különbséggel, hogy 30 dkg graham lisztet,  10 dkg rozs lisztet és 10 dkg  fehér lisztet használtam.

A fokhagymákat megpucolom, feldarabolom és kevés olajon kissé megpirítom. Hozzáadom a lisztet és állandóan kevergetve tovább pirítom egy kicsit, majd felöntöm a húsalaplével. 
A krumplit megpucolom, felkockázom és a leveshez adom. Sózom, borsozom, megszórom egy kis szerecsendióval. Mikor a krumpli is megpuhult leveszem a levest a tűzről és botmixerrel pürésítem. 
Végül a kevés meleg levessel összekevert tejszínt hozzáadom, összeforralom. 

A kisült cipók belsejét kivájom és a meleg levest ebben tálalom. Tetejét megszórom reszelt sajttal, darabolt újhagymával díszítem. 
Ha a cipók már kihűltek érdemes egy kicsit a sütőbe visszarakni, hogy a levest ne hűtse le.



Megjegyzések

  1. Ez elképesztően guszta lett! nagy kedvencem a fokhagymakrémleves cipóban, biztosan nagyon finom lehetett így, hogy még a buci is házi.

    VálaszTörlés
  2. Ez egy költemény:) Szeretném az biztos:)

    VálaszTörlés
  3. Csodás!!!
    Bocs, de ezt a szóellenőrzést nem szeretnéd kiiktatni, az első bejegyzésem nem ment el, mert olvashatatlan néha :(

    VálaszTörlés
  4. Édeskonyha, Kati, Vicuska köszönöm szépen, ma is ezt kell készítenem!:)
    Vicuska nagyon köszönöm, hogy szóltál. Olyan régen állítottam be ezt a funkciót, hogy el is felejtettem azt, hogy módosíthatom is.:)

    VálaszTörlés
  5. Ez a szuper cipótányéros leves csak nagyon finom lehet!:))

    VálaszTörlés
  6. Tényleg, hogyan kell kiiktatni a szóellenőrzést, én is szeretném, mert annyira idegesítő, hogy nem lehet elolvasni a betűket.Köszönöm!! Sok blog ezért nem fogadja el a megjegyzéseket!:(

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm Tücsi, tényleg nagyon finom!:)
    A szóellenőrzést így tudod kiiktatni: Tervezés-Beállítások-Megjegyzés-re kattintva majdnem legalul kérdezi, hogy Jelenjen meg szóellenőrzés megjegyzések írásakor?

    VálaszTörlés
  8. Liza! Sajnos az én Tervezés-Beállítások- Megjegyzésnél nincsen ilyen kérdés, hanem Megjegyzés-űrlap, és arra kattintva, csak egy üres megjegyzés kocka jelent meg, ami alá oda van írva, hogy eltávolítás. De egyáltalán nem tudom, hogy mit jelent.De majd még utána érdeklődöm, mert még súgó sincs, hogy utána tudjak olvasni.Hát vannak még hiányosságaim. Köszönöm!puszi Tücsi

    VálaszTörlés
  9. Bár a fokhagymát szeretem, még sosem ettem fokhagymakrémlevest... nem is tudom miért, ez valahogy eddig kimaradt.
    De most annyira megfogott ez a kép, annyira gusztán néz ki ebben a cipóban, hogy már mentem is el mind a kettőnek a receptjét! :)
    Okvetlenül ki fogom próbálni. :)

    VálaszTörlés
  10. Én is gyakran készítem ezt a csodás levest, de így cipóban még sosem tálaltam. Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  11. great to meet you receptek-liza.blogspot.com owner found your website via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found site which offer to dramatically increase traffic to your blog http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my site. Hope this helps :) They offer best backlink service Take care. Jason

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta