Cukkini lepény


Mostanában sajnos nincs időm a blogommal foglalkozni, sőt a receptek közül is azokat választom, melyek idő hiányában hipp-hopp elkészíthetők. Ilyen ez a cukkini lepény is, amely annyira egyszerű és finom, hogy meg kell osztanom kedves olvasóimmal. Akár köretként, vagy fűszeres, fokhagymás tejföllel magában is megállja a helyét.

Hozzávalók:
2 cukkini
1 kis pohár tejföl (én csak 2 evőkanállal tettem bele)
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
kevés friss petrezselyemzöld aprítva
 bors, só
2-4 ek liszt (amennyit felvesz)

A cukkiniket megmosom, nagy lyukú reszelőn lereszelem. Ha öregebb a cukkini meghámozom, ketté vágom és kikanalazom a magos belsejét úgy reszelem le. 

Ráütöm a két tojást, ráteszem a tejfölt, a zúzott fokhagymát, petrezselyemzöldet, borsozom, majd annyi lisztet, hogy ne legyen sem folyós, sem nagyon kemény. Összeforgatom, végül sózom. Nem kell nagyon kikeverni.

Közben olajat hevítek, kanállal tojásnyi nagyságúakat szaggatok a forró olajba, kicsit ellapítgatom és mindkét oldalát szép pirosra sütöm.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta