Baconos fasírt muffin formában sütve


Igazán el vagyok maradva a posztolással, hiszen a képen szereplő baconos töltött fasírtot is még szilveszterre készítettem. Nem akarom, hogy feledésbe merüljön, ezért gyorsan begépelem most a receptet. Őszintén megmondva ez is eltart annyi ideig, mint amennyi idő alatt elő lehet készíteni ezt a vendégváráshoz is kiváló ételt. Ami nagy előnye a muffin formában sült baconba tekert fasírtnak, hogy összeállítás után a sütőnk végzi a többi munkát, ezenkívül nagyon finom ízt ad neki a baconszalonna kissé füstös íze. Én tojással töltöttem, de tehetünk bele sajtot, olivabogyót, uborkát stb.

Hozzávalók a fasirthoz:
50-60 dkg darált hús
2 zsemle
1 kisebb vöröshagyma
2 tojás 
só, bors, pirospaprika
4 gerezd fokhagyma

ezen kívül 12 szelet baconszalonna
6 főtt tojás


A fasírtot a szokásos módon összeállítom. 12 lyukas muffin formát baconszalonnával kibélelem, lyukakba kanalazom a fasírt felét,  kettőbe vágott főtt tojásokat a közepébe nyomom és betakarom a fasírt mások felével. Végül a baconszalonnák kilógó részét ráhajtom és előmelegített középmeleg sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta