Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Croassan vagy hozzá hasonló


Többször sütöttem már croassant. Én az alábbi recept alapján szoktam készíteni, nagyon finom, puha, szinte omlós lesz a kifli. Családom nagyon szereti, a csokoládé töltelékes a kedvencük. Persze minőségi csokival lehet igazán finomat készíteni. Most még sütöttem almatöltelékest is. 

Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 tojás
12 dkg margarin (vaj is lehet)
3 ek cukor
1 tojás a kenéshez
Töltelék:
1 tábla csoki (lehet töltelékes is)
fahéjas reszelt alma
kandírozott gyümölcs

Elkészítése:
Az élesztőt pici tejben cukorral felfuttatom.
A margarint habosra kikavarom a tojássárgájával, majd hozzáadom a lisztet és a kissé felvert tojásfehérjét, az élesztőt. Jól kidolgozom. Kicsit lágy tésztát kapok, de ez nem probléma, dagasztás közben a tál oldalát lisztezem és addig verem, ameddig elválik a táltól.
2 cipót formálok belőle. Az egyikbe keverek egy kis kandírozott narancsot is. Ezután 20 percig ruhával letakarva pihentetem.
Lisztezett deszkán kör formára jó vékonyra kinyújtom, és mint a tortát 8 cikkre felszeletelem.
A kandírozott narancsos cipót az almával töltöm meg plusz még rakok bele tölteléknek is kandírozott narancsot.  A sima cipót pedig a kockákra tördelt csokival. Egy szeletbe 1-2 kocka csoki kerül. Majd feltekerem, mint a kiflit. Papírral kibélelt tepsibe rakom. A tetejét megkenem tojással és pirulásig sütöm előmelegített közép meleg sütőben.




9 megjegyzés:

  1. Jaj de szép!
    Én is szoktam, bár azt inkább nem mutatom meg. :-(
    Nagyon guszták!!!

    VálaszTörlés
  2. Miért kell az embernek diétáznia :(

    Az egész tepsivel be tudnám falni:)

    VálaszTörlés
  3. Hú, de jól néz ki, és milyen jó lehet a tölteléke! :)
    Jajj nekem, még nem reggeliztem. :D

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm lányok! Próbáljátok ki , mert nagyon finom omlós. Egy napra a diéta is felfüggeszthető.

    VálaszTörlés
  5. Almás receptből sosem elég. Ezt is felveszem a gyűjteménybe, és persze meg is sütöm.

    VálaszTörlés
  6. Ildikó remélem ízleni fog nektek is!
    Tényleg puha, omlós!

    VálaszTörlés
  7. Szia,

    sajnos ennek a kiflikének semmi, de semmi köze sincs a francia CROISSANT nevü isteni sütihez. Azzal együtt finomnak néz ki, de nem kell ez a féliglopott elnevezés.

    annilein

    VálaszTörlés
  8. Szia névtelen!
    Lehet, hogy igazad van, de annál is ilyen címen szerepelt ez a kifli, akitől a recept származik (családi recept).
    Talán azért nem croissant, hanem croassan, mert csak félig hasonlít rá?
    Nem tudom, de azért köszönjük észrevételed, javítok a bejegyzés címén.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...