Kis békák gyerekzsúrra


Az ötlet, hogy békát készítsünk a nagyfiamnak jutott eszébe, ugyanis a nyaralásunk alatt betértünk a soltvadkerti Cukrászdába, ott találtunk rá ezekre a kis zöldségekre. Persze Olikám szeret minden újdonságot azonnal kipróbálni, mondván úgy is jön nemsoká az öccse születésnapja, arra is jó lesz, ha beválik. Így az első adandó alkalommal, mikor  a nyaralásból hazatértünk el kellett készítenünk.

Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz  
10 dkg vaj 
10 dkg porcukor 
2 ek kakaópor
1 cs vaníliás cukor 
1 ek rumaroma 
2 dl meggylé
1/2 cs kókuszreszelék 
1 mandulaaroma

Elkészítése:
A háztartási kekszet elkeverem  a felolvasztott vajjal, porcukorral,  vaníliás cukorral és kakaóval. Hozzáadom a rumaromát és  meggylét.  Nedves kézzel kúpokat  formálok a masszából, megpróbálok békás külsőt kölcsönözni neki. Majd megforgatom a mandulaaromával zöldre festett kókuszreszelékben.
A béka nyelvét kimaradt fondantból (lehet piros gumicukorból is), a szemet pedig francia drazséból készítettem. 






Megjegyzések

  1. Csúcs milyen édesek, én is szeretnék ilyenkor gyermek lenni

    VálaszTörlés
  2. Rendkívül szellemes, imádhatja az aprónép:))) Szuper!

    VálaszTörlés
  3. Igen valóban ötletes dolgokat lehet találni a cukrászdákban, ezért kirándulásaink során mindig belátogatunk valamelyikbe.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta