Tejben vajban sült sajtos csirkecombok



Nagyon ízletes, puha lesz így a csirkecomb. Elég sűrűn szerepel az étlapunkon csirkehús, és hogy változatosabb ételeket tudjak belőle készíteni keresgélni kezdtem régi receptjeim között. Végül ennél kötöttem ki, mivel az alapanyagok is általában adva vannak a hűtőmben. Egyszerű elkészíteni, de mégsem a megszokott, sima sült csirkecomb.

Hozzávalók:
8 csirkecomb
8 szelet trappista sajt 
1/2 l tej
szárnyas fűszerkeverék
15 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj 

Elkészítése:
A combokat enyhén sózom, megszórom a fűszerkeverékkel. 
A húsról a bőrt felhajtom és a szelet sajtokat alárakom. Hőállótálba vagy kis méretű tepsibe teszem és a tejet aláöntöm. Minden comb tetejére egy kis darab vajat rakok. 
Lefedem alufóliával és 170 fokon kb. 1 órahosszát sütöm. Leveszem az alufóliát, megszórom reszelt sajttal, majd visszarakva a sütőbe pirulásig sütöm. 
Nagyon finom, ahogy a tejben megsül a hús és a vaj és sajt is ráolvad a tetejére.
Sült burgonyával és franciasalátával tálalom. 

Megjegyzések

  1. Nagyon finom lehet, igazán guszta

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek ezek a húsikák!! Jól hangzik a recept a látottak pedig igen csalogatóak, feltétlen kifogom próbálni.:)

    Olyan nehezen tudok bejutni hozzátok, írni meg pláne nehezen megy. Nem tudom mi lehet az oka,de a facebookon követem a finomságaitokat.

    VálaszTörlés
  3. Hát ez hűűű, de jól hangzik! :)

    VálaszTörlés
  4. Bianka köszönöm, tényleg nagyon finom!

    Gizi érdemes kipróbálnod, megéri!
    Köszi, hogy szóltál, én is tapasztaltam, hogy nagyon nehezen jön elő az oldal. Próbáltam már törölni egy két dolgot, de nem lett jobb. Fogalmam sincs mi az oka!
    Valaki, ha tudna segíteni szívesen venném.

    Egycsipet köszi, neked is azt tudom mondani érdemes elkészíteni!

    VálaszTörlés
  5. Liza lehet hogy jót tett a törlés, mert most gyorsan betöltötte.

    Feltétlen kipróbálom a receptet, mert nagyon tetszik. Amit idáig itt nálatok láttam és elkészítettem, mind isteni finom volt. Ezért szeretek ide járni.:)

    VálaszTörlés
  6. Gizi köszönjük kedvességed, nagyon aranyos vagy!:)
    Én is nagyon sok újat tanultam tőled és még remélem fogok is, annyi sok jó recepted van.

    Végül lecseréltem a blogsablont, így talán jobb lett!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta