Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Göngyölt csirkemell hagymás gombás tojással töltve


Főleg akkor  készítem el ezt a fajta göngyölt húst, ha vendégeket várok, finom is és nagyon jól mutat a sültes tálon. Legutoljára csípős debrecenit daraboltam bele, így nekem még jobban ízlett (imádom a kissé csípős ételeket).


Hozzávalók:
4 csirkemell
1 fej vöröshagyma
20dkg-nyi gomba
4 tojás
1 debreceni kolbász
1 cs petrezselyemzöld

A vöröshagymát megtisztítom, feldarabolom és kevés zsiradékon megpirítom. Hozzáadom az apróra vágott gombát, ízesítem sóval, borssal és addig párolom, míg a levét el nem forrja. Ekkor hozzáadom a csíkokra darabolt debrecenit és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Ezt még egy kicsit párolom, majd hozzákeverem a felvert tojást és készre sütöm.

Amíg a töltelék hűl elkészítem a húsokat. A csirkemellet vékonyabb oldalánál kettévágom, vagyis szétnyitom a húst úgy, hogy teljesen nem vágom szét - tehát egybe maradjon. Egyenletes vékonyra kiklopfolom, sózom. Így lesz 4 jó nagy kiklopfolt húsom, amelyekre a tölteléket szétosztom és felgöngyölöm őket. Végül a szokásos módon bepanírozom és fedő alatt közepes tűzön kisütöm.  Érdemes félórát hűlni hagyni, mert úgy lehet szépre szeletelni.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...