Húsvéti sült nyúl medvehagymával
De Oli még mindig nagyon szeretett volna sült nyulat enni, így még is csak tovább kellett "vadásznom" a nyuszira. Végül csak sikerült egyet szereznem , amit húsvétra meg is sütöttem.
Hozzávalók:
1 nyúl
1 nagy doboz joghurt
1 csomó medvehagyma
bacon szalonna
a salátához:
kis fej lila káposzta
2 fej lila hagyma
oregáno
olivaolaj
Elkészítés:
A nyulat előző este bepácolom a joghurttal, amibe az apróra darabolt medve hagyma felét beleszórom.Elkészítés:
Másnap tepsibe rakom, szeletelt bacon szalonnával betekergetem és alufóliával letakarva addig sütöm, míg megpuhul. Majd leveszem róla a fóliát és pirosra sütöm. Sütés közben többször is meglocsolom a levével.
A salátához a hozzávalókat vékonyra darabolom majd sózom, megszórom oreganoval, egy kis olivaolajjal meglocsolom.
Ez a nyúl biz pórul járt. Talán nem tojt elegendő hímest? Hej, de szépen végezte kis bacon-kabátkában!!
VálaszTörlésPórul ám! Szerencsére a családnak, mert így finomat ehettünk.
TörlésA másik nyuszink viszont ha minden igaz hamarosan kis nyuszikkal örvedeztet meg bennünket.