Húsvéti sült nyúl medvehagymával


Olikám már nagyon ki volt éhezve egy finom sült nyúlra. Nagy nehézségek árán sikerült is beszerezni egy nyuszit, de mikor a gyerekek meglátták nem engedték levágni szegénykémet. Így a nyuszi megmaradt és igazi házi kedvencé vált. 
De Oli még mindig nagyon szeretett volna sült nyulat enni, így még is csak tovább kellett "vadásznom" a nyuszira. Végül csak sikerült egyet szereznem , amit húsvétra meg is sütöttem. 

 Hozzávalók:
1 nyúl
1 nagy doboz joghurt
1 csomó medvehagyma
bacon szalonna
a salátához:
kis fej lila káposzta
2 fej lila hagyma
oregáno
olivaolaj

Elkészítés:
A nyulat előző este bepácolom a joghurttal, amibe az apróra darabolt medve hagyma felét beleszórom.
Másnap tepsibe rakom, szeletelt bacon szalonnával betekergetem és alufóliával letakarva addig sütöm, míg megpuhul. Majd leveszem róla a fóliát és pirosra sütöm. Sütés közben többször is meglocsolom a levével.

A salátához a hozzávalókat vékonyra darabolom majd sózom, megszórom oreganoval, egy kis olivaolajjal meglocsolom.




Megjegyzések

  1. Ez a nyúl biz pórul járt. Talán nem tojt elegendő hímest? Hej, de szépen végezte kis bacon-kabátkában!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pórul ám! Szerencsére a családnak, mert így finomat ehettünk.
      A másik nyuszink viszont ha minden igaz hamarosan kis nyuszikkal örvedeztet meg bennünket.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta