Zöldborsóleves csipetkével
Jó kis zöldségleves, még borsószezon idején főztem, csak most van időm leírni (jól elvagyok maradva, mert azóta már többször készítettem). Természetesen mirelit borsóból is finomat lehet főzni, de amikor már lehet kapni friss, zsenge zöldségeket akkor az igazi. Elég gyakran készítem fagyasztott borsóból is, mert Brigi lányom kedvenc levese - és mert viszonylag gyorsan elkészíthető. Hozzávalók: 30 dkg zöldborsó 1 kisebb vöröshagyma 3 sárgarépa 2 gyökér fél zeller karfiol 1 rózsányi 2 db közepes krumpli 1 ek ételízesítő vagy 1 húsleves kocka só, bors petrezselyemzöld Elkészítése: A vöröshagymát megtisztítom és apróra darabolom (ha nincs elég időm, akkor ezt kihagyom, inkább egészben teszem a levesbe). A sárgarépát, gyökeret, zellert megtisztítom, felkarikázom és a hagymával 2 ek olajon odateszem dinsztelni. A borsót megmosom és a zöldségekhez adom, tovább dinsztelem. Kevés vizet öntök rá és fedő alatt még kb. 10 percig párolom. Amikor elfőtte a