Bejegyzések

Finom almás pite

Kép
Hozzávalók: 60 dkg liszt 1 sütőpor 1 pohár tejföl 25 dkg margarin 20 dkg porcukor 4 tojás töltelékhez: 60 dkg alma, 6 ek. cukor, 2 cs vaníliás pudingpor, ízesítéshez fahéj Elkészítése: A lisztet a sütőporral összekeverem, hozzáadom a tejfölt, a margarint, a porcukrot és a tojásokat. Jól összegyúrom és két részre osztom. Két lapot nyújtok, egyiket belerakjuk a tepsibe, rá a töltelék (amit előtte elkészítek), majd rárakom a másik lapot. Előmelegített sütőben aranybarnára sütöm. Töltelék: az almát lereszelem, fél liter vízben 6 evőkanál cukorral 10-15 percig főzöm, 2 dl vízbe 2 cs pudingport belekeverem és az almával összefőzöm. Csokimázat is készíthetünk a tetejére.

Első lépés: bevásárlás

Kép
A konyhaművészet első fő lépése mindig az alapanyagok beszerzése! Bevásárlás előtt érdemes mindig az otthoni készletet felmérni, illetve a konyhában tartott cédulára mindig feljegyezni, ha valami sütés-főzés közben elfogy.  R eceptjeim legelején mindig feltüntetem a hozzávalókat, ezért a készletünkkel összevetve írjuk össze mit kell vásárolnunk! Aki csak leemeli a polcról, ami épp az eszébe jut, annak főzés illetve sütés közben súlyos nehézségei támadnak, nem is beszélve a dolog anyagi hátteréről. Hasonlítsuk össze egyes üzletek árait, valamint használjuk ki az árleszállításokat, az olcsóbb árúból érdemes nagyobb mennyiséget venni - gondolva a mélyhűtésre is! Vásárlásnál azonban legyünk körültekintőek, gondoljunk saját magunk és családunk egészségére, részesítsük előnyben a zsírban szegény, vitamindús termékeket. Mielőtt neki fognánk az étel vagy a sütemény elkészítéséhez, még egyszer nézzük át, hogy minden hozzávalót beszereztünk-e. Ha megvan minde