Alma szalámi
Hozzávalók: 25 dkg alma 20 dkg porcukor 3 dkg vaj 5 dkg darált dió 5 dkg mazsola 1 púpos ek. kakaópor kókuszreszelék Elkészítése: Az almát leszeleteltem uborka szeletelőn, majd odatettem párolódni a porcukorral és a vajjal együtt egészen addig, amíg az alma szét főtt. Ezután hozzáadtam a mazsolát, diót és a kakaóport. Addig főztem állandó kevergetés mellett, míg a massza teljesen összeállt. Utánna kicsit meghűtöttem annyira, hogy a kezem állja, és formázni tudjam a következő képpen: gyúródeszkára kókuszreszeléket szórtam, erre halmoztam csíkban az alma masszát. Amikor teljesen kihűlt vizes kézzel hengert formáltam belőle és a kókuszba meghempergettem. Pár napig szellős helyen állni hagytam. Vékonyra szeletelve tálaltam.