Bolognai lasagne
Sűrűn készítek tésztás, húsos ételeket, mert családom egyik fele a tésztát, másik fele a húst kedveli és így talán mindenkinek kedvezek. Ilyen finom olasz tésztaféleség például a bolognai lasagne. Most kész lasagne tésztát használtam, de van mikor magam gyúrom meg, ezt a kelkáposztás lasagne receptjénél írtam le. Hozzávalók: (5 főre) 500 g lasagne tészta 20 dkg parmezán sajt a raguhoz: 1 kg darált hús (felesben marha és sertés) 10 dkg baconszalonna 2 fej közepes vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 nagyobb sárgarépa 400 g sűrített paradicsom ( 6 ek) 2,5 dl tej só, bors majoranna bazsalikom a besamelhez: 7,5 dkg vaj 7,5 dkg liszt 9 dl tej só, bors pici szerecsendió A felkockázott szalonnát és az apróra vágott hagymát megpirítom, majd hozzáadom a finomra reszelt sárgarépát, a darált húst, és együtt pirítom tovább. Fűszerezem sóval, borssal, majoránnával, bazsalikommal. Belekeverem a paradicsompürét, felöntöm a tejjel és lefedve készre