Pizzatészta alapreceptje
Hozzávalók: (2 nagy, vagy 4 kis pizzához) 3,5 dl víz 2,5 dkg élesztő 1 evőkanál só 0,5 evőkanál cukor 6 ek. olívaolaj (vagy étolaj) 30 dkg finomliszt 25 dkg fogós liszt Hozzávalók a pizzakrémhez: 1 doboz aprított paradicsom(40dkg) vagy fél kg paradicsom, 1 nagy fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, só, bors, pici cukor, oregáno Elkészítése: A meglangyosított vízben cukorral felfuttatom az élesztőt. A liszthez hozzáadom a sót, az olajat, és a felfuttatott élesztőt, majd fényes sima tésztává dagasztom. Négy cipóra osztom. A cipókat egyenként kinyújtom, pizzaformába vagy tepsibe rakom. Addig pihentetem,amíg paradicsom krémmel vagy tejföllel megkenem, és különböző feltéteket elkészítem és rárakom. Rakhatunk rá sonkát, kolbászt, gombát, olajbogyót, csemegekukoricát, tojást vagy ízlés szerint bármit és végül reszelt sajttal meghintjük. Végül előmelegített 220 fokos sütőben megsütöm. Paradicsom krém alapreceptje : a hagymákat olajon megfonnyasztom.