Bejegyzések

Rántott csirkemell sütőben sütve

Kép
Nem mindig van ideje az embernek a gáztűzhely mellett állni félórákat, ezért is örültem ennek a receptnek, amit a Nosaltyn találtam. Elolvastam a rengeteg hozzászólást és mindenki meg volt elégedve az eredménnyel. Gondoltam ezt nekem is ki kell próbálnom.  Nem csalódtam benne, nagyon szépre és finomra sült, minimális olaj felhasználással és kevesebb idő ráfordítással. Legközelebb is így fogom készíteni.  Hozzávalók: 2 csirkemell (kb. 80 dkg) liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj Érdemes sütés előtt egy-két órával a csirkemelleket fokhagymás tejbe áztatni.   A  husit felszeletelem, kikloffolom, sózom és a szokásos módon bepanírozom. Annyit változtatok rajta, hogy a lisztbe egy kis kanálnyi piros paprikát, a tojásba pedig 1 dl-nyi olajat keverek.  Ha olajat teszünk a tojásba, akkor a hús nem fog kiszáradni, viszont a panír ropogósra sül. A bepanírozott hússzeleteket tepsibe rakom, amit előtte ecset segítségével kicsit beolajozok. Utoljára nem olajoztam be, mert Deliman

Gyümölcstorta vanília krémmel

Kép
Nem csak kívülről mutatós, hanem szerintem nagyon nagyon finom ez a torta, amelyet egyik ismerősöm születésnapjára sütöttem. Mivel sokan kértétek a receptjét ezért felteszem ide a blogra. Hozzávalók: Tészta:  6 tojá sos vizes piskóta az  alaprecept   szerint Krém: 1 l tej 16 dkg vanília pudingpor 6 ek cukor 1 kis pohár tejföl pici citromlé tejszín (kb 5 dl) bármilyen pikáns lekvár többfajta gyümölcs zselatin Először kisütöm a piskótát 22 cm-es tortaformában. Hagyom kihűlni majd 4 lapba vágom. A tejben megfőzöm a  pudingot 6 ek cukorral. Mikor a puding kicsit hűlt 1 kis pohár tejfolt, egy pici citromlevet keverek bele. Szép apránként öntöm hozzá a tejszínt és turmixal kevertetem addig, míg megfelelő állagot kap. Az utóbbi időben nem szoktam előre felverni a tejszínt.  A lapokat lekvárral megkenem, utána krém, amibe még apróra darabolt gyümölcsöt is rakok. Tetejére a gyümölcsöket egyenként megforgatom a zselatinban, ami össze is ragasztja őket (1 ek z

Almás zabpelyhes palacsinta

Kép
Erről a palacsintáról csak jót tudok írni, nálunk legalábbis nagyon bejött. Az alap ötletet illetve az eredeti receptet vagyis nem is a palacsintáét, hanem zabpelyhes lángos receptjét Terike oldalán olvastam. Mivel sós helyett inkább édesre éheztem kicsit átalakítva palacsintának készítettem el az alábbiak szerint. Legközelebb a zabpelyhes lángost készítem el. Hozzávalók: 12 dkg zabpehely kb 2 dl tej 2-3 ek liszt (teljes kiörlésű) 2 tojás 2 ek barnacukor 1 csipet fahéj 1 db alma lereszelve csipet só 4 dkg olvasztott vaj Tölteléknek bármi megfelel: kakaópor, fahéj, lekvár, juharszirup stb., de töltelék nélkül is nagyon megfelel, hiszen a tésztájában már benne van az alma. A zabpehelyre ráöntöm a tejet és jó félórára a hűtőbe rakom. Ha reggelire szeretnénk sütni a palacsintát érdemes már este beáztatni a zabpelyhet.  Ráütöm a tojásokat, belerakom a cukrot, fahéjat, csipet sót, reszelt almát, vajat és végül a lisztet. Összeállítom és már sütöm is. 

Palacsinta tiramisu krémmel

Kép
  Kedvencünk a tiramisu na meg a palacsinta, gondoltam kipróbálom együtt, palacsintába tiramisu krémet készítettem. Isteni finom lett. Hozzávalók Palacsinta tésztához: 30 dkg liszt 5 dl tej 2 tojás 5 dkg olvasztott vaj csipet só 2 ek cukor 1 narancs leve krémhez: 50 dkg mascarpone 4 tojás 6 ek cukor 2 cs vaníliás cukor 1 ek amaretto likőr (vagy rumaroma) A tésztát elkészítem és fél óráig állni hagyom, majd kisütöm a palacsintákat az alapreceptben leírtak alapján. A krémet is elkészítem.  A tojásokat szétválasztom, a sárgájához hozzáadom a cukrokat és jól kikeverem, majd hozzáadom a mascarponét, az ízesítőket és így is jól kikeverem. A tojásfehérjét felverem és ezt most már óvatosan a sárga krémhez keverem.  Ha valaki idegenkedik a tojástól akkor tejszínnel is helyettesítheti az alábbiak szerint: a mascarponéhoz hozzáadom a cukrokat és az ízesítőt, elektromos habverővel jó habosra kikeverem, majd óvatosan hozzáadok 3 dl keményre felve

Cukkini lepény

Kép
Mostanában sajnos nincs időm a blogommal foglalkozni, sőt a receptek közül is azokat választom, melyek idő hiányában hipp-hopp elkészíthetők. Ilyen ez a cukkini lepény is, amely annyira egyszerű és finom, hogy meg kell osztanom kedves olvasóimmal. Akár köretként, vagy fűszeres, fokhagymás tejföllel magában is megállja a helyét. Hozzávalók: 2 cukkini 1 kis pohár tejföl (én csak 2 evőkanállal tettem bele) 2 tojás 2 gerezd fokhagyma kevés friss petrezselyemzöld aprítva  bors, só 2-4 ek liszt (amennyit felvesz) A cukkiniket megmosom, nagy lyukú reszelőn lereszelem. Ha öregebb a cukkini meghámozom, ketté vágom és kikanalazom a magos belsejét úgy reszelem le.  Ráütöm a két tojást, ráteszem a tejfölt, a zúzott fokhagymát, petrezselyemzöldet, borsozom, majd annyi lisztet, hogy ne legyen sem folyós, sem nagyon kemény. Összeforgatom, végül sózom. Nem kell nagyon kikeverni. Közben olajat hevítek, kanállal tojásnyi nagyságúakat szaggatok a forró olajba, kicsit