Bejegyzések

Sakktábla szelet

Kép
Minap a Tescóban a süteményes pultnál nézelődtem és ott láttam meg ezt a sütit, vagyis hasonlót! A fejemben meg is született hogyan készítem el.:) A tésztát a csíkos sütemény alap tésztája, a krémet pedig a tejszínes kocka krémjéhez hasonlóan készítettem, csak most narancsot és egy kevés vajat is tettem a krémhez. Az eredmény nagyon jó lett, mindenkinek nagyon ízlett. Szerintem látványos is, csak ügyelni kell arra, hogy úgy szeljük fel a süteményt, hogy a kockák az oldalán is látszódjanak. Hozzávalók: 3 tojás 15 ek cukor 15 ek liszt 3 kis pohár tejföl 2 ek kakaópor 1 tk szódabikarbóna krémhez: 5 dl tej 2 cs tejszín  vagy vanília pudingpor 4 ek  cukor 5 dkg vaj 1 narancs 5 dl hulala tejszín Csokimáz   A tojássárgáját a cukorral habosra kikeverem, majd a többi hozzávalót is hozzákeverem. Három adagban sütöm ki zsírozott, lisztezett normál méretű tepsiben. Mikor a lapok kisültek az egyik lapot hosszában felszeletelem 6 egyenlő részre. A pudingot

Forma 1 autó torta

Kép
Egy rokon kisfiúnak kellett elkészítenem ezt a tortát. Külön kérése volt, hogy tiszta csoki torta legyen. Mivel nagy Forma 1 rajongó is, ezért gondoltam megpróbálkozom elkészíteni ezt a kisautót. Igazi kihívás volt, de nagyon élveztem.  A torta 26 cm-es formában készült. Hozzávalók: Vizes piskóta 7 tojásból>>>> (az adagokat arányosan növelve) krémhez: 8 tojás  fél liter tej 20dkg cukor 5 ek liszt 2 ek kakaópor 1 cs zselatin 10 dkg vaj díszítéshez: fél liter hulala tejszín  10 dkg vaj 20 dkg darált keksz 10 dkg porcukor 1 piros ételfesték 1 ek kakaópor  egy pici tej Elkészítése: Kisütöm a piskótát. Közben elkészítem a krémet.  A tojássárgáját habosra kikeverem a cukorral, hozzáadom a lisztet, a kakaóport és a zselatint, szép óvatosan hozzáöntöm a tejet. Lassú tűzőn (forrnia nem szabad) fél óráig főzöm, hogy jól besűrűsödjön. Félre húzom a tűzről, hozzáadom a vajat és robotgéppel összekeverem. Kemény habnak fe

Epres szelet

Kép
Eper szezon idején milyen gyümölcsös szeletet készíthet az ember, bizony epreset! Nekem ez az alap receptem - bármilyen gyümölccsel elkészíthető és nagyon finom. Egy valamit rontottam el benne, hogy színtelen tortazselét használtam a tetejére (mert ez volt idehaza), mutatósabb lett volna, ha pirossal készítem. No majd legközelebb. Az alapreceptet már felraktam blogomban itt , de egy két dolgot változtattam rajta, ezért újra leírom. Hozzávalók a tésztához: 6 tojás 6 ek cukor 6 ek liszt 2 ek kakaópor 1 dl étolaj 1 sütőpor a krémhez: 2 cs vaníliás pudingpor 6 dl tej 6 ek cukor 5 dl habtejszín 1cs 20g-os zselatin fix (Dr. Oetker) 50 dkg eper 2 cs tortazselépor A tojásokat külön választom, a tojássárgáját a cukorral és olajjal jól kikavarom. A tojásfehérjét jó keményre felverem. A liszthez adom a sütőport, beleszitálom a kakaóport. A kikevert sárgájához fokozatosan hozzáadom a kakaós lisztet, majd óvatosan belekeverem a tojásfehérje habot

Zöldborsókrémleves

Kép
Családom nagyon szereti a krémleveseket, többek között a zöldborsó is nagy kedvenc. Aktuális is, hiszen itt lesz nemsokára a borsószezon ideje. Most még mirelit borsóból készítettem méghozzá 1 kilóból, mert a múltkor csak fél kilóból készült és bizony nem is lett elég. Ebből nem lehet eleget főzni, mert szerintem olyan finom, hogy eteti magát. Hozzáteszem, hogy öt felnőtt ember eszik belőle. Hozzávalók: 5 főre 1 kg mirelit zsenge zöldborsó 1 fej vöröshagyma 5 dkg vaj 2 közepes krumpli 2 dl tejszín fél húsleveskocka A vöröshagymát feldarabolom és a vajon megdinsztelem. Mikor majdnem jó 1 mokkáskanál cukorral megszórom és kicsit együtt megpirítom. Hozzáadom a zöldborsót, a megpucolt, felkockázott krumplit, együtt átdinsztelem és felöntöm kb.1 liter vízzel. Beleteszem a húsleveskockát, sózom, borsozom és puhára főzöm.  Mikor jó a borsót kiszedem a levéből (átszűröm) és botmixerrel pürésítem. Végül összekeverem a levet a borsópürével, hozzáadom a tejszínt

Zöldséges csirkemell tésztával

Kép
Végre itt a friss zöldségek időszaka. Nagy kedvencem ez az étel, egyszerű, gyorsan elkészíthető. Lehet fagyasztott zöldségből is készíteni, de a friss  mégis csak más. Hozzávalók: 50 dkg csirkemell filé 1 fej vöröshagyma 25 dkg zöldbab 25 dkg zöldborsó só, bors, majoranna  1 tk pirospaprika orsótészta A feldarabolt vöröshagymát olajon megdinsztelem. Rádobom a felkockázott csirkemellet, fehéredésig pirítom. Belekeverem a zöldbabot, fűszerezem ízlés szerint, rászórom a pirospaprikát. Picit összepirítom, majd kevés vizet öntök rá. Félfövéskor hozzáadom a  borsót is, majd készre főzöm. Közben a szokásos módon megfőzöm a tésztát. Együtt tálalom.