Bejegyzések

Gyümölcsös alagút

Kép
Megint egy sütés nélküli, de nagyon finom, különleges desszert receptjét írom le. Bármilyen gyümölcsöt tehetünk bele, én most málnával és sárgabarackkal készítettem. Hozzávalók: 3 és fél (kis) pohár tejföl 1 cs zselatin 6 ek cukor 2 dl tejszín 20 dkg málna 6 db barack babapiskóta A tejfölt, cukrot, zselatint összekeverem, felmelegítem, de nem szabad forralni. A tejszínt kemény habbá verem és a langyosra hűlt tejfölhöz lazán hozzákeverem. Egy őzgerinc formát folpack-kal kibélelek, a massza harmadát beleöntöm, feldarabolt málnát rárakom, majd újra öntök a masszából, erre a barackot rakom, végül a maradék tejfölös krém. Tetejét kirakom babapiskótával és pár órára hűtőbe rakom. Ha már jól megdermedt kiborítom a formából és felszeletelem. Tejföl helyett joghurttal, gyümölcs joghurttal is készíthetjük.

Gesztenyés szelet (sütés nélkül)

Kép
Nagyon mutatós, egyszerűen elkészíthető sütemény. Nagy előnye, hogy nem kell sütni, nyári melegben is nyugodtan vállalkozhatunk rá. Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom. Hozzávalók: 2 cs gesztenyemassza 35 dkg darált keksz kb. 2 dl tej 1 vaníliás cukor 3 cs vaníliás pudingpor 9 dl tej 10 ek cukor 15 dkg margarin (vaj) 1 cs babapiskóta (24 db) 2 dl tej 3 adag kávé 0,5 dl Amaretto (vagy rum, esetleg rumaroma) 4 dl tejszín + 1 habfixáló Elkészítése: A gesztenyemasszát elkeverem a keksszel és a tejjel, majd belenyomkodom egy normál méretű tepsibe (nálam ez 21x36 cm). Cukrot nem teszek hozzá, de kíván-e érdemes megkóstolni, mert ez függ a gesztenyemasszától illetve keksztől. A pudingot megfőzöm a tejben, közben hozzáadom a cukrot. Mikor kész a puding félrehúzom a tűzről, hozzádobom a margarint és botmixerrel jól kikeverem.  Felét ráöntöm a gesztenyemasszára.  A tejet, kávét, amarettot összekeverem, a babapiskótákat belemártom, de csak eg

Sakktábla szelet

Kép
Minap a Tescóban a süteményes pultnál nézelődtem és ott láttam meg ezt a sütit, vagyis hasonlót! A fejemben meg is született hogyan készítem el.:) A tésztát a csíkos sütemény alap tésztája, a krémet pedig a tejszínes kocka krémjéhez hasonlóan készítettem, csak most narancsot és egy kevés vajat is tettem a krémhez. Az eredmény nagyon jó lett, mindenkinek nagyon ízlett. Szerintem látványos is, csak ügyelni kell arra, hogy úgy szeljük fel a süteményt, hogy a kockák az oldalán is látszódjanak. Hozzávalók: 3 tojás 15 ek cukor 15 ek liszt 3 kis pohár tejföl 2 ek kakaópor 1 tk szódabikarbóna krémhez: 5 dl tej 2 cs tejszín  vagy vanília pudingpor 4 ek  cukor 5 dkg vaj 1 narancs 5 dl hulala tejszín Csokimáz   A tojássárgáját a cukorral habosra kikeverem, majd a többi hozzávalót is hozzákeverem. Három adagban sütöm ki zsírozott, lisztezett normál méretű tepsiben. Mikor a lapok kisültek az egyik lapot hosszában felszeletelem 6 egyenlő részre. A pudingot

Forma 1 autó torta

Kép
Egy rokon kisfiúnak kellett elkészítenem ezt a tortát. Külön kérése volt, hogy tiszta csoki torta legyen. Mivel nagy Forma 1 rajongó is, ezért gondoltam megpróbálkozom elkészíteni ezt a kisautót. Igazi kihívás volt, de nagyon élveztem.  A torta 26 cm-es formában készült. Hozzávalók: Vizes piskóta 7 tojásból>>>> (az adagokat arányosan növelve) krémhez: 8 tojás  fél liter tej 20dkg cukor 5 ek liszt 2 ek kakaópor 1 cs zselatin 10 dkg vaj díszítéshez: fél liter hulala tejszín  10 dkg vaj 20 dkg darált keksz 10 dkg porcukor 1 piros ételfesték 1 ek kakaópor  egy pici tej Elkészítése: Kisütöm a piskótát. Közben elkészítem a krémet.  A tojássárgáját habosra kikeverem a cukorral, hozzáadom a lisztet, a kakaóport és a zselatint, szép óvatosan hozzáöntöm a tejet. Lassú tűzőn (forrnia nem szabad) fél óráig főzöm, hogy jól besűrűsödjön. Félre húzom a tűzről, hozzáadom a vajat és robotgéppel összekeverem. Kemény habnak fe

Epres szelet

Kép
Eper szezon idején milyen gyümölcsös szeletet készíthet az ember, bizony epreset! Nekem ez az alap receptem - bármilyen gyümölccsel elkészíthető és nagyon finom. Egy valamit rontottam el benne, hogy színtelen tortazselét használtam a tetejére (mert ez volt idehaza), mutatósabb lett volna, ha pirossal készítem. No majd legközelebb. Az alapreceptet már felraktam blogomban itt , de egy két dolgot változtattam rajta, ezért újra leírom. Hozzávalók a tésztához: 6 tojás 6 ek cukor 6 ek liszt 2 ek kakaópor 1 dl étolaj 1 sütőpor a krémhez: 2 cs vaníliás pudingpor 6 dl tej 6 ek cukor 5 dl habtejszín 1cs 20g-os zselatin fix (Dr. Oetker) 50 dkg eper 2 cs tortazselépor A tojásokat külön választom, a tojássárgáját a cukorral és olajjal jól kikavarom. A tojásfehérjét jó keményre felverem. A liszthez adom a sütőport, beleszitálom a kakaóport. A kikevert sárgájához fokozatosan hozzáadom a kakaós lisztet, majd óvatosan belekeverem a tojásfehérje habot