Szíve-nyelve leves
Nagyon régen főztem már ezt a hagyományos levest. Amióta nem vágunk disznót bizony feledésbe is merült. A minap egyik ismerősünktől kaptunk egy kis disznótoros kóstolót és felajánlotta a disznónyelvet és szívet, mondván hogy ők úgysem főzik meg. Akkor jutott eszembe, hogy milyen finom a szíve-nyelve leves kissé savanyúan. Gyorsan neki is láttam az elkészítésének. Hozzávalók: 1-1 sertésszív és nyelv 1 fej vöröshagyma 2 szál sárgarépa 2 szál petrezselyem 3-4 db krumpli 1 gerezd fokhagyma 4 babérlevél 1 ek vegeta fél pohár tejföl (kicsi) 1 ek liszt Elkészítése: Először is a nyelvet és szívet egészben megabálom. Annyi enyhén sós vízbe felteszem főni, hogy jól ellepje. Amikor kész (kb.1,5 óra) a nyelvet megtisztítom (lekaparom a fehér részt) és a szívvel együtt jó vékonyra eldarabolom (így el lehet tenni a fagyasztóba is, bármikor elővehető). A vöröshagymát megtisztítom, apróra vágom és kevés zsíradékban megdinsztelem. A zöldségeket megtisztí