Göngyölt sertéskaraj sajttal, baconszalonnával
Legtöbb vendéglő étlapján szerepel ez az étel valamilyen változata, én általában akkor készítem, ha vendégeket várok. Nem csak finom, hanem jól is mutat a sültes tálon. Hozzávalók: 6-8 szelet sertéskaraj 6-8 szelet kolozsvári szalonna, húsos füstölt szalonna vagy baconszalonna (van aki sonkaszelettel készíti) 6-8 vékony szelet kemény sajt (pld edami) liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz Elkészítése: A húsokat jó nagyra és vékonyra kiklopfolom, enyhén sózom, borsozom (a szalonna is sós). Minden szelet húsra egy szelet szalonnát, egy szelet sajtot teszek. Jó szorosra összegöngyölöm, ha kell esetleg fokpiszkálóval összetűzöm, majd kipanírozom a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa). K özepes lángon először lefedve, majd átfordítva már lefedés nélkül, bő olajban szép pirosra sütöm. Kicsit hagyom hűlni, ferdén felszeletelem és úgy tálalom.