Madártej
A madártej egy egyszerűen elkészíthető desszert, amely jól lehűtve, csak hidegen igazán finom. Én még mindig hagyományosan készítem talán azért, mert gyerekkoromat idézi - ahogy Anyukám vasárnap délután előhozta a jó hideg madártejet - isteni finom volt, mi gyerekek pillanatok alatt eltüntettük. Igyekszem jó minőségű tejből (legalább 3,5 % zsírtartalmú) és házi tojásból készíteni. Hozzávalók (kb. 8 adaghoz): 2 l tej 12 tojás 10-12 ek cukor (ízlés szerint) 1 vaníliás rúd (vagy 3-4 cs vaníliás cukor) Elkészítése: A tejet odateszem forrni. A tojásokat szétválasztom. A tojásfehérjét felverem - 1-2 csepp citromlével, végül 1-2 ek cukrot teszek hozzá és együtt nagyon jó keményre verem (nagyon fontos, hogy jó kemény legyen a hab). A sárgájához hozzáadom a többi cukrot és a vaníliás cukrot, és turmix-al habos-fehérre kikevertetem. Amikor a tej forrni kezdene takaréklángra veszem és így is hagyom (nem szabad forrnia). A tojáshabból habgaluskákat szaggatok bele.