Epres szelet
Eper szezon idején milyen gyümölcsös szeletet készíthet az ember, bizony epreset! Nekem ez az alap receptem - bármilyen gyümölccsel elkészíthető és nagyon finom. Egy valamit rontottam el benne, hogy színtelen tortazselét használtam a tetejére (mert ez volt idehaza), mutatósabb lett volna, ha pirossal készítem. No majd legközelebb. Az alapreceptet már felraktam blogomban itt , de egy két dolgot változtattam rajta, ezért újra leírom. Hozzávalók a tésztához: 6 tojás 6 ek cukor 6 ek liszt 2 ek kakaópor 1 dl étolaj 1 sütőpor a krémhez: 2 cs vaníliás pudingpor 6 dl tej 6 ek cukor 5 dl habtejszín 1cs 20g-os zselatin fix (Dr. Oetker) 50 dkg eper 2 cs tortazselépor A tojásokat külön választom, a tojássárgáját a cukorral és olajjal jól kikavarom. A tojásfehérjét jó keményre felverem. A liszthez adom a sütőport, beleszitálom a kakaóport. A kikevert sárgájához fokozatosan hozzáadom a kakaós lisztet, majd óvatosan belekeverem a tojásfehérje habot